urutan zakar 1

7 Langkah Simple Cara Urut Zakar

7 Step  Cara Urut Zakar Melalui Kaedah Jelqing

Bagi kebanyakan lelaki, zakar mereka (khususnya saiznya) adalah aset mereka yang paling berharga. Namun, adakah anda tahu cara urut zakar yang benar-benar memberikan hasil yang memuaskan?

 

Ini kerana bagi kebanyakan mereka, selain keupayaan zakar mengekalkan ereksi dalam jangka masa yang lama, saiz zakar juga memainkan peranan penting dalam mempengaruhi keyakinan diri.

 

Di kalangan lelaki, ia melambangkan kejantanan dan keberanian.

 

Kerana itu, kebanyakan mereka akan mencuba hampir semua alternatif termasuk cincin zakar dan juga cara urutan zakar yang berbeza daripada yang lain untuk mencapai apa yang mereka inginkan – saiz zakar yang memuaskan.

 

 

urut zakar 1

 

Apakah cara urut zakar teknik Jelqing?

Ilmu urut jelqing ni dah berusia 800 tahun dan orang arab sudan dikatakan mempunyai saiz zakar paling besar dan panjang didunia.

 

Cara urut jelqing ni dilakukan dengan cekak zakar anda dari pangkal berbulu tu hingga takuk kepala zakar sahaja. Apbila kita cekak jadi ketat, ia akan alihkan isi zakar jadi membesar.

 

Ada orang kata urut tidak berkesan, ia hanya beri kesan sementara semasa anda sedang dalam rutin mengurut sahaja. Bila anda stop, zakar akan kecut balik.

 

 

Teknik Jelqing adalah sejenis teknik mengurut zakar yang melibatkan lurutan dan meregangkan zakar (sama seperti melancap) bermula di bahagian tengah zakar (apabila tegang).

 

Melalui penggunaan daya sederhana atau kuat sedikit, urutan zakar Jelqing akan mengakibatkan koyak tisu pada skala mikro dalam tisu dalaman zakar (micro-tear).

 

Matlamat teknik urutan ini adalah untuk menggalakkan penghantaran darah yang kaya dengan nutrien ke kawasan zakar, membantu proses pemulihan otot zakar (yang secara teori akan menjadikan zakar lebih besar) serta menggalakkan darah berkumpul dengan mudah untuk lebih besar. dan ereksi lebih lama.

 

Teknik memegang atau menggenggam zakar adalah kunci kejayaan atau kualiti teknik mengurut Jelqing ini.

Berbeza sedikit dengan genggaman sebelah tangan yang digunakan ketika lelaki melancap, teknik urutan Jelqing ini menggunakan kedua-dua belah tangan.

 

Cara anda memegang zakar anda adalah dengan membuat bentuk ‘OK’ dan memegang zakar anda di dalam lubang.

 

urut zakar 2

 

Berikut adalah rutin urutan zakar Jelqing:

Cara mengurut zakar (rutin memanaskan badan)

 1. Mandi air panas atau sedikit suam.
 2. Dapatkan zakar anda separuh tegang (belum tegak sepenuhnya)
 3. Balut zakar anda dengan tuala hangat selama kira-kira 15 minit.

Selepas rutin penyediaan selesai, anda sudah bersedia untuk memasuki fasa seterusnya – rutin urutan Jelqing.

Oleh itu, berikut adalah rutin urut zakar Jelqing:

 

 1. Sapukan pelincir berasaskan air pada zakar anda.
 2. Buat simbol “OK” menggunakan jari telunjuk dan ibu jari (bahagian tangan kanan)
 3. Pegang zakar anda pada bahagian yang paling hampir dengan perut/tulang pelvis anda (batang zakar)
 4. Sambil mengekalkan kekuatan cengkaman, gerakkan genggaman ini perlahan-lahan ke hadapan/hujung zakar anda atau bahagian zakar (jika anda berkhatan). Pergerakan ini sepatutnya berlaku dalam tempo yang perlahan, mengambil masa kira-kira 3 saat dari pangkal zakar ke hujung. Jika anda berasa tidak selesa apabila sampai ke kepala zakar, elakkan atau jangan genggam terlalu kuat pada bahagian tersebut.
 5. Tangan kiri lawan anda akan melakukan kitaran yang sama (bermula dari langkah 2 hingga langkah 4)
 6. Teruskan bertukar tangan sehingga anda mencapai kira-kira 50 kitaran. Anda mungkin memerlukan bantuan pasangan anda dan bergilir-gilir melakukan cara urutan zakar ini jika anda tidak mahu terlalu letih.
 7. Jika anda ingin mencubanya buat kali pertama, mulakan dengan kitaran yang lebih rendah (20 kitaran) supaya zakar anda dapat bersedia dan menyesuaikan diri dengan tekanan daripada cengkaman. Anda perlahan-lahan boleh meningkatkan bilangan kitaran Jelqing dalam sesi berikutnya apabila anda selesa dan mampu menahan teknik urutan ini.
  Sebaik sahaja anda telah melengkapkan cara urutan zakar Jelqing, anda boleh meneruskan ke rutin atau fasa seterusnya – Masuk rutin Cooldown

 

Baca ini juga : Soalan Seram Berkenaan Cara Urut Zakar

Rutin akhir cooldown:

 

 1. Dapatkan tuala atau sehelai pakaian yang boleh menyerap haba air, rendam dalam air yang sedikit panas atau suam.
 2. Balut tuala atau kain tadi pada zakar anda.
 3. Bersantai dan biarkan balutan pada zakar anda selama kira-kira 5 hingga 10 minit.

Terdapat juga variasi lain dalam teknik urutan zakar ini. Jika di atas menggunakan cengkaman “O”, variasi ini dipanggil ‘pincher’ melibatkan cengkaman seperti picit.

 

Ibu jari diletakkan di bahagian bawah zakar manakala jari telunjuk diletakkan di bahagian atas.

 

Seperti dalam teknik “O”, kedudukan cengkaman ini digerakkan dari pangkal zakar ke hujung.

 

 

urut zakar 3

 

Adakah Cara Urutan Zakar Jelqing Berfungsi?

Di sinilah terdapat perselisihan faham, terdapat pakar seks malah segelintir daripada mereka yang telah mencubanya mengatakan ia berkesan bukan sahaja untuk membesarkan saiz dan saiz zakar, tetapi juga prestasi tahan lama zakar semasa hubungan seks.

 

Secara teorinya, teknik urutan Jelqing ini adalah sejenis senaman dan senaman rutin ke zakar membantu melatih zakar untuk menampung darah dan juga mengekalkan ereksi.

 

Walaupun terdapat beberapa testimoni dan bukti anekdot, tiada bukti saintifik melalui penyelidikan yang rapi untuk menyokong penemuan ini.

 

Malah, pembesaran zakar dan peningkatan prestasi seks melalui kaedah ini dikatakan tidak masuk akal secara biologi dan disifatkan sebagai mitos kesihatan.

Selain itu, terdapat juga doktor menasihatkan anda untuk mengelak daripada melakukannya kerana risiko kerosakan pada struktur dalaman dan tisu zakar.

 

 

Cara urut zakar yang lain untuk membesarkan saiz zakar selain Jelqing

Kaedah fizikal lain yang turut digunakan untuk memanjangkan zakar ialah penggunaan pam (cara mengepam/pam zakar).

Teknik ini menggunakan sejenis peranti yang dipanggil VED, iaitu Vacuum Erection Device.

VED berfungsi dengan mencipta tekanan negatif yang menyebabkan darah bergerak masuk, memenuhi bahagian dalam zakar.

Untuk mengelakkan kebocoran tekanan, pembalut kedap udara dibuat di pangkal zakar, tetapi menggunakan pembalut yang melebihi 30 minis berisiko merosakkan tisu dalaman dan saraf zakar anda secara kekal, menyebabkan seseorang mengalami Disfungsi Erektil.

 

 

Dapatkan minyak urut zakar yang sudah 3 Tahun berada di dalam pasaran sejak 2019 dimana kualitinya sering di tambah baik dari semasa ke semasa. Klik disini cepat

 

Terima Kasih 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *